Млинці з арахісовим маслом і бананами

Арахісове масло і банани чудово доповнюють один одного: це одне з улюблених поєднань Елвіса Преслі.

 

recipe11

Кількість порцій: 4
Приготування: 5 хвилин
Теплова обробка: 25 хвилин

Склад:
1 банан
1 яйце
250 мл соєвого молока з ароматом ванілі
2 ст. л. арахісової олії
175 г борошна
2 ст. л. світло-коричневого цукру
2 ч. л. пекарського порошку
1 ст. л. рослинної олії плюс трохи олії для смаження
сметана для подачі на стіл

Вишневий компот:
800 г консервованої вишні
2 ст. л. вишневого варення
½ ч. л. меленої кориці

Спосіб приготування:
Спочатку приготувати вишневий соус. З вишні злити сік, але не виливати його. Відставити вишню в бік і уварювати сік, поки він не придбає консистенцію густого сиропу. Додати вишневе варення і корицю. Всипати вишню, добре перемішати і остудити. Банан очистити від шкірки, додати яйце, соєве молоко і арахісову олію і подрібнити в блендері до однорідності. Додати борошно, цукор, пекарський порошок і рослинне масло. Перемішати ще раз до отримання гладкого тіста. Нагріти трохи олії на середньому вогні в сковороді з антипригарним покриттям. Для кожного млинця викласти 2 столових ложки тесту на сковороду і смажити 2-3 хвилини на кожній стороні. Повторити з рештою тестом, щоб отримати приблизно 8 млинців. Подавати з вишневим компотом і сметаною.

 

Гречані млинці з укропной яєчнею-базікою і копченим лососем

Ці бретонські млинці, які по-французьки називаються galettes au sarrasin, тобто гречані коржі, можна подавати з пікантними або солодкими начинками. Це чудове блюдо для неквапливого недільного сніданку.

 

gr_blini

Кількість порцій: 3-4
Приготування: 10 хвилин
Вистоювання: 1 година (чи ніч)
Теплова обробка: 20 хвилин

Склад:
100 г гречаної муки
50 г борошна
1 велике яйце
½ ч. л. солі
200 мл цільного молока
100 мл води
25 мл топленого вершкового масла плюс трохи олії для смаження

Яєчня-брехуха:
6 яєць
2 ст. л. топленого вершкового масла
2 ст. л. крем-фрешу
1 ст. л. дрібно нарізаного кропу
1 ч. л. нарізаної цибулі-різанця
150 г філе копченого лосося
сіль і мелений чорний перець

Спосіб приготування:
Обидва види борошна покласти в блендер. Додати яйце, сіль і молоко. Збивати до отримання гладкої суміші, потім поставити в холодне місце як мінімум на 1 годину (або на ніч). Додати воду і розтоплене вершкове масло, потім продовжити збивання , поки тісто не придбає консистенцію вершків для кави. Невелика кількість топленого масла нагріти на середньому вогні у великій сковороді з антипригарним покриттям. Покрити дно тонким шаром тіста і смажити 2 хвилини. Перевернути і смажити ще хвилину. Повторити з рештою тестом, щоб отримати приблизно 6-8 млинців. Тримати в теплому місці. Приготувати яєчню-бовтанку. Яйця злегка збити і приправити за смаком. Розтоплене вершкове масло нагріти в каструлі і смажити яйця на слабкому вогні, зрідка перемішуючи їх, до готовності Яйця повинні зберегти кремоподібну структуру. Додати крем-фреш, кріп, зелену цибулю і перемішати. Філе копченого лосося нарізати дрібними кубиками і перемішати з яйцями. Викласти яєчну суміш на млинці і загорнути у вигляді трикутників. Подавати негайно.

 

Манговий йогурт з шафраном і кардамоном

Трохи кислуватий йогурт чудово поєднується з солодким манго і такими теплими прянощами, як шафран і кардамон.

 

m_ygort

 

Кількість порцій: 4
Приготування: 10 хвилин
Охолодження: 1 година

Склад:
2 спілих манго
терта цедра і сік 1 лайма
5 ст. л. акацієвого меду
½ . стручків кардамону
600 г грецького йогурту
велика щіпка шафрановых ниток
1,5 ст. л. рожевої води
хрусткі пластівці і лохина для подачі на стіл

Спосіб приготування:
Манго очистити від шкірки і вирізати кісточку. М'якоть манго, 2 столові ложки меду, цедру і сік лайма перетерти в блендері на швидкості перемішування до однорідності. Стручки кардамону дрібно подрібнити в кавомолці або в млині для прянощів. Грецький йогурт ложкою перекласти в глибокий посуд, додати решту мед, мелений кардамон, шафран, рожеву воду і перемішати. Охолоджувати 1 годину. Розкласти мангове пюре і йогурт з прянощами по 4 вазам, посипати зверху хрусткими пластівцями і прикрасити декількома ягодами чорниці.

 

Рікотта з курагою, флердоранжем і шоколадом

Традиційний середземноморський сніданок складається з фруктів і м'якого сиру. Сир рікотта з соусом з злегка відвареної кураги і ароматною флердоранжевой есенцією прекрасно відповідає цим вимогам. А шоколадна стружка тільки поліпшить це ранкове блюдо

 

rikotta

 

Кількість порцій: 4
Приготування: 5 хвилин
Теплова обробка: 15 хвилин

Склад:
250 г кураги
100 мл свіжовичавленого апельсинового соку
1 ст. л. помаранчевого меду
1 ст. л. флердоранжевой есенції
500 г рікотти
25 г гіркого шоколаду (70%)
подрібнені фісташки і полуниця для подачі на стіл

Спосіб приготування:
Курагу покласти в каструлю, залити апельсиновим соком і медом. Закрити кришкою і тушкувати на слабкому вогні до розм'якшення плодів. Злегка охолодити і перемішати вміст каструлі в блендері до отримання гладкої суміші. Додати флердоранжевую есенцію і продовжувати перемішувати в блендері до однорідності. Абрикосове пюре і рікотту викласти шарами в 4 склянки, над кожною порцією натерти трохи шоколаду. Посипати фісташками, прикрасити декількома ягодами полуниці і подавати негайно.