Інгредієнти на 8 персон

200 г вершкового масла, кімнатної температури + додатково для змащування

300 + 80 г цукру

6 органічних мандаринів (наприклад, сорт клементина)

1 лимон

5 яєць

280 г мигдальної муки

100 г борошна

 

Для силлабаб:

2 шт. лимонов

30 голок розмарину

100 мл білого вина

100 мл коньяку або бренді

50г цукру

200 мл вершків для збивання

 

Приготування

 

Нагрійте EGG до температури 180 °С. Змастіть круглий піддон (Ø 28 см) і викладіть на нього пергаментний папір. Змазана форма буде тримати папір.

 

Помістіть вершкове масло і 300 г цукру в чашу міксера і збийте з допомогою лопатки для змішування, до тих пір, поки  цукор з маслом добре не змішаються, однак, не доводити суміш до кремового стану. Дрібно натріть цедру з мандаринів і лимона, додайте до суміші масла і цукру - змішайте. Додайте яйця, по одному, і додайте мигдальної муки, як тільки яйця повністю вберуться. Нарешті, змішайте з борошном і дрібкою солі  до однорідного тесту.

 

Вилийте тісто у форму і розрівняйте. Помістіть форму на грати і закрийте купол EGG. Випікайте тарт протягом прибл. 45 хвилин до золотисто-коричневого кольору. Розріжте навпіл мандарини і

лимон і видавіть сік. Вилийте сік в вогнетривку миску миску або каструлю і додайте 80 грам цукру.

Через п'ятнадцять хвилин помістіть ємність на решітку  EGG, поруч з тартом. Сік повинен буде зменшитися приблизно до половини початкового об'єму.

 

Перевірте пиріг встромляючи в нього зубочистку, якщо зубочистка залишиться сухою, то пиріг готовий. Якщо вона суха пиріг готовий. Зніміть ємність з соком з EGG з допомогою рукавички. Проткніть пиріг виделкою і за допомогою пензлика змастіть прокип'яченою соком кілька разів, поки весь сік не вбереться. Дайте пирогу охолонути. Зберігайте його в холодильнику до подачі.

 

Щоб підготувати силлабаб, приберіть решітку і convEGGtor з EGG з допомогою рукавички і замінити решітку. Знову нагрійте EGG до температури 180 °С. Тим часом наріжте шкірка лимона на тонкі смужки за допомогою ножа для чищення і помістіть всі круглий піддон разом з ~20 голками розмарину. Розріжте навпіл лимони і видавіть сік на піддон. Додайте біле вино, коньяк або бренді і цукор.

 

Помістіть піддон Big Green Egg, закрийте купол і залиште рідину приблизно на 30-40 хвилин до її зменшення приблизно на 2/3.

 

Зніміть піддон з Egg. Вилийте вміст через сито і дайте охолонути. Змішайте збиті вершки і охолоджену рідину до кашкоподібного стану. Накрийте кришкою і зберігаєте в холодильнику до подачі.

 

Подача

 

Дрібно наріжте що залишився розмарин. Розріжте пиріг на часточки і розкладіть їх на тарілки. Зачерпніть великою ложкою силлабаб і викладіть на скибочки, посипавши дрібно нарізаним розмарином.

 

Приємного апетиту!

 

Макарони

Для 15 макарони

Час підготовки: 30 хв.

Випікати: 8 хв

 

Інгредієнти

2 чашки (250 г) цукрової пудри, просіяної

1 чашка (115 г) мигдальної муки

2 чайні ложки (10 г) зеленого чаю Маття порошок, просіяний

3 яєчних білка

1 ст. л. (15 г) цукрового піску, просіяного

Заповнення

¾ Чашки (175 г) готового до використання вершкового сиру (замороженого)

1 чайна ложка (5 г) порошку зеленого чаю Маття

Приготування

1. Розігрійте духовку до 200°С (або 180°С для конвекційної печі). Змішайте цукрову пудру, мигдалеву борошно і 2 чайні ложки порошку зеленого чаю в невеликій мисці; відкладіть в сторону.

2. Додайте яєчні білки і цукровий пісок в чашу міксера. Прикріпіть віночок. Поступово переходите до швидкості 10 і збийте яєчні білки до міцних піків. Зніміть віночок і замініть його на лопатку для змішування. Додати мигдалеву суміш. Добре перемішайте на швидкості 1.

3. Суміш покладіть в кондитерський мішок з середнім круглим наконечником. Накрийте листи для випікання пергаментним папером або силіконовим килимками. Викладіть на аркуші тісто на однакові невеликі кружечки, залишивши місце між колами. Дайте постояти 10 хвилин перед випіканням.

4. Випікати 8-10 хвилин або до хрусткої скоринки. Повністю остудіть на гратах.

Для начинки

1. Додайте пудру і 1 чайну ложку порошку зеленого чаю в чашу міксера, а також розморожений вершковий сир. Прикріпіть лопатку для змішування. Увімкніть швидкість 2 і заважайте близько 2 хвилин, поки все добре не змішається.

2. Викладіть на шапочки макарони, по 1 чайній ложці начинки і зробіть сендвічі, акуратно притиснувши їх разом.

 

Неаполітанська піца

На 2 піци (великі) або 4 (маленькі)

Час підготовки: 2 години.

Час приготування: 10 хвилин.

 

Інгредієнти

1-½ чайної ложки (7 мл) меду

1-½ чайні ложки (6 г) активних сухих дріжджів

1 чашка (250 мл) теплої води (37°С)

2-½ чашки (300 г) хлібної борошна

1-½ чайні ложки (9 г) кошерної солі

2 чайні ложки (10 мл) оливкова олія

1 чашка (250 мл)  томатного соусу

450 г нарізаного свіжого сиру Моцарелла

2 шт  помідорів, нарізати

½ Чашки (10 г) нещільно упакованих свіжих листя базиліка

Приготування

1. Змішайте мед, дріжджі і воду в невеликій мисці. Дайте постояти 5-10 хвилин або поки суміш не почне злегка пінитися.

2. Додайте борошно і сіль у чашу міксера. Прикріпіть до міксери гак для тіста. Замішайте на швидкості 1 близько 1 хвилини. Зупиніть міксер і додайте дріжджову суміш. Увімкніть швидкість 4 і вмешивайте близько 10 хвилин або поки тісто не стане гладким і еластичним. Розділити на два рівних кульки.

3. Помістіть кожен кульку тесту в окрему середню чашу, змащену 1 чайною ложкою оливкової олії. Накрийте поліетиленовою плівкою і дайте піднятися в теплому місці близько 1-2 години або поки тісто не подвоїться в розмірі.

4. Розігрійте духовку до 280°С. Вимісіть тісто, сформуйте в кулю, покладіть на чисту робочу поверхню. Накрийте кожен кульку тесту вологими паперовими рушниками і залиште ще на 30-60 хвилин або поки не подвоїться в розмірі.

5. Розімніть кожен кульку тесту у 30-сантиметровий коло. Перекладіть на деко. На кожну основу викладіть по ½ склянки томатного соусу, половину сиру і 1 нарізаний помідор. Випікайте 10-15 хвилин або поки сир не розплавиться і скоринка добре підрум'яниться. Вийміть з духовки і викладіть зверху піци свіжий базилік до нарізки.

Порада від шеф-кухаря

• Для нью-йоркської піци, нехай тісто відпочине за ніч, щоб розкрився дріжджовий аромат. Після кроку 3, тісто подвоїться в розмірах. Розімніть тісто і сформуйте в кульки. Поверніть тісто в змащені маслом мисочки, накрийте пластиком і поставте на ніч у холодильник. На наступний день вийміть тісто з холодильника і доведіть до кімнатної температури, близько 1 години. Розігрійте духовку і перейдіть до кроку 5.

• Завдяки високому вмісту клейковини, використання хлібної борошна в цьому рецепті дасть шкоринку, як у класичній жувальної текстурі Неаполітанської піци.